SORRY, maar het is Tijdelijk NIET Mogelijk Les te Krijgen in een Automaat!

Er is veel vraag naar les in een automaat en we begrijpen ook wel waarom. Het is lekker makkelijk en tegenwoordig maakt het niets meer uit of je een automaat of normaal rijbewijs hebt. Alleen is het natuurlijk wel een beetje zonde om alleen maar in een automaat te mogen rijden. Je kunt bijvoorbeeld nergens een schakel auto huren. Ook als je een keer een auto met spoed moet lenen en het is geen automaat zit je toch mooi op de bank. Ook is het echt niet VEEL makkelijker dan in een normale auto te rijden, gemiddeld zijn we 2-3 lessen bezig om je schakelen te leren. En daar bovenop hebben we nog nooit iemand meegemaakt die is gezakt omdat hij/zij niet kon schakelen. Omdat je het elke rijles moet doen denk je er na een paar lessen niet eens meer over na!  Kortom, gewoon een normale rijles nemen, daar heb je veel meer aan!


Rijles in een Automaat bij Rijschool WTF

Waarom geen Automaat?

Gekke vraag misschien, maar denk er maar eens over na. Waarom rijden we nog in handgeschakelde auto’s? Alle andere voertuigen schakelen automatisch, ok behalve de fiets (ons meest futuristisch vervoersmiddel). Kijk maar naar boten, vliegtuigen, tanks etc. Allemaal ontworpen voor extreem makkelijke bediening voor extra veiligheid. Waarom zouden we nu nog met z’n allen in manuele auto’s rijden?

Het is “ongeveer” hetzelfde als nu massaal de zeppelin gebruiken om op vakantie te gaan… Heel cool en vintage, maar een beetje gedateerd.

Ook een Proefles Automaat is Gratis

Je wilt rijles in Utrecht en in een automaat, dat doet helaas niet iedere rijschool, er is ook weinig info over te vinden online, doe zelf maar een keertje research. Website’s kunnen een prima beschrijving geven van een proefles en hoe de rijschool ongeveer is, maar nooit een volledig beeld. En dat is nou juist wat je wilt, je wilt je rijbewijs halen, mogelijk in een automaat maar je weet niet of dit een geschikte school is voor je. Begrijpelijk!

Daarom bieden wij je een Gratis Proefles aan, je zit nergens aan vast en probeert gewoon 60 minuten even uit. Bevalt het? Dan kan je direct beginnen met rijlessen! Bevalt het niet? Dan zijn we even goede vrienden en betaal je alsnog helemaal niks, het is compleet vrijblijvend

Veiliger

Het is veiliger, hetzelfde als het veiliger om niet de hele tijd te whatsappen tijdens het rijden. Je wilt als je autorijdt volledig bezig zijn met het verkeer, zodat je tijdig kunt anticiperen. Je wilt zoveel mogelijk factoren in de gaten houden, hoe meer je er monitort hoe minder ongelukken er ontstaan.

Stel nou dat je moeite hebt om de auto in een bepaalde versnelling te krijgen, bijvoorbeeld als je de koppeling niet helemaal hebt ingedrukt. Het eerste wat mensen dan doen is naar de versnellingsbak kijken. Die seconden kunnen zomaar een oorzaak zijn van een ongeluk. Een incident gebeurt in seconden, net die seconden die je nodig had om de versnellingsbak te inspecteren.

Met een automatisch geschakelde auto heb je dat probleem niet. Je staat altijd stil voordat je zelf de modus inschakelt die je wilt gaan gebruiken. D – Drive, R – Reverse, P – Park, N – Neutral (ook wel Zwitserland genoemd). Dit betekent dat je, in het zelfde geval als hierboven, wel in die cruciale seconden je ogen op het verkeer had, waardoor je wel had kunnen anticiperen.

Makkelijker Examen

Het praktijkexamen bezorgt leerlingen vaak een heel hoge hartslag, het is allemaal spannend en door die spanning gaan de dingen waar je normaal geen probleem mee hebt om uit te voeren zelf moeilijk. Dingen als je veiligheidsriem vastdoen gaat klunzig en nog veel meer dingen maar ik wil graag een ander punt maken.

Waarom zou je het jezelf aan doen, als je de keuze hebt om een automaat examen te doen of een manueel geschakeld examen, om te kiezen voor het handgeschakelde praktijkexamen?

Als je in een automaat examen doet, heb je nooit problemen met schakelen of dat de auto uitgaat om een rotmoment. Hierdoor krijgt je dan vaak nog meer stress waardoor het echt helemaal niet meer lukt. Waarom zou je dit jezelf aandoen?

Een goed tegenargument is het feit dat je met een Automaat Rijbewijs niet in een handgeschakelde auto mag rijden! Je hebt er immers nooit in leren rijden. Ja dat is de reden dat ik persoonlijk ook heb gekozen voor dat examen. Maar buiten deze reden is er geen enkele reden te verzinnen om niet een automaat rijbewijs te halen.

Waar wacht je nog op?

Onderzoek doen is erg verstandig, helemaal als het om iets gaat als je rijbewijs! Maar soms moet je overgaan tot actie om verder te komen. En dit is zo een moment!

In de proefles leer je precies hoeveel lessen je later nodig hebt, hoeveel je hele automaat rijopleiding gaat kosten en proef je de sfeer van Rijschool WTF, alles wat je moet weten voordat je begint

File’s en de Binnenstad

Vraag het aan iedere weggebruiker, in de file en in de stad zou het mooi zijn een automaat geschakelde auto te hebben. In de file gaat onze theorie niet echt op, maar vooral in de stad is het erg fijn om een automaat te hebben. Je hoeft niet meer bij elke snelheidsverandering een handeling te verrichten en hebt meer tijd om het verkeer te analyseren

De Toekomst

Zoals eerder al gezegd, alle andere vervoersmiddelen schakelen automatisch dus waarom zou de auto achterblijven. We hebben zelfs auto’s die helemaal autonoom achteruit inparkeren en automatisch stoppen als er gevaar dreigt. De schakelbak zal uiteindelijk overal vervangen worden door een automatisch versnellingsbak.

De Kosten van Automatische Rijlessen

De kosten verschillen niet van een reguliere rijles, dus voor al onze prijzen en pakketkortingen klik hier.

Wat wel verschilt is de beschikbaarheid, we hebben soms een weekje nodig voordat we een automaat rijles kunnen inplannen. Meestal lukt het binnen een dag of twee, we willen je er alleen op attenderen mocht je op een strak gepland schema rekenen.

Verschil in Rijbewijs

Het overduidelijke verschil is natuurlijk dat je met een normaal rijbewijs in beiden, automaat en handgeschakelde auto’s mag rijden. Heb je een specifiek rijbewijs voor de automaat, dan mag je alleen in automatisch geschakelde auto’s rijden.

Waarom Dan?

Al bijna 80 jaar geleden, in 1939, begonnen de stoere mannen van Oldsmobile met een automatisch geschakelde versnellingsbak.

Nog steeds rijden er bijna geen automaten rond in Nederland. Waarom? Geen idee eigenlijk… Kijk vroeger was het hip om in een handgeschakelde auto te rijden, dat deden ze immers ook in de Formule 1.

De auto’s van toen konden sneller optrekken en doorschakelen waardoor het voor mannen met een hoog testosteron gehalte een must-have werd. Ook was het bijna onbetaalbaar om een automaat te onderhouden, als er een klein onderdeel van de motor stuk ging dan moest er een heel nieuw blok in. Onbetaalbaar, voor de meesten.

Tegenwoordig is dat allemaal niet meer zo, onderhoud is veel goedkoper geworden en het je hoeft bijna nooit meer ineens een nieuw motorblok te kopen. De automatisch geschakelde auto’s trekken vaak sneller op dan handgeschakelde auto’s en de hele ‘Formule 1 image’ is lang niet meer wat het was.