Zenuwachtig voor het Rijexamen?

Gespannen zijn voor je praktijkexamen is normaal, eigenlijk zelfs goed. Je hartslag begint omhoog te gaan, je bloed gaat harder circuleren en er komt meer bloed (dus ook zuurstof) in je hersenen. De adrenaline begint te vloeien en je lichaam maakt zich klaar te presteren. Supermooi ontworpen dat lichaam van ons, alleen kan het je soms ook tegenwerken.

Dat is het geval hebben we het over ongezonde stress. Je wordt net iets te alert, je gedachten gaan alle kanten op en je begint te zweten. Bah, geen fijn gevoel. Mensen gaan overdenken of zelfs doemdenken en houden zich niet meer bezig met de taak voor handen. Je krijgt een black-out en kan moeilijk meer helder denken! Dit kan zelfs in de aanloop naar het examen opspelen, je slaapt en eet niet meer lekker, je maakt je kortgezegd veel te druk.

Lees Verder

Lekker Lunchen Nieuwegein

Waar moet je nou heen om lekker te lunchen in Nieuwegein. Door de grote verbouwingen van Nieuwegein (met name City Plaza en rondom het centrum) zijn er zoveel broodjeszaken bij gekomen. Hier zitten goede tussen en minder goede, ook zijn er wat oude en vertrouwde lunchrooms die we zeker niet kunnen afschrijven. Wij van WTF​ Rijschool Nieuwegein eten vaak in Nieuwegein, dus we gaan jullie nu vertellen waar je zeker heen moet als je een keer een lunch wilt pakken in Nieuwegein!

Lees Verder

Het CBR Zelfreflectieformulier

Het CBR staat bekend om al zijn formuliertje en aanvragen en ook dit is er weer een. Het zogenaamde CBR-zelfreflectieformulier moet door elke leerling ingevuld en wel meegenomen worden naar het praktijkexamen. Ja, want je hebt het nog niet druk genoeg tijdens je rijexamen.

Het is wel onderdeel van het examen alleen is het geen vaardigheid dus wordt het niet meegenomen in de beoordeling.

Lees Verder

Welke Rijschool Moet je Kiezen?

Een van de lastigste dingen van de gehele rijopleiding is het kiezen van de rijschool waar je de rijopleiding gaat doen. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende ​autorijscholen in Utrecht ​dat het erg lastig is om de beste er tussenuit te pikken. Er komen er ook steeds meer bij en dat maakt het nog belangrijker dat je eerst een goede selectie maakt van de eigenschappen die jij vindt dat jouw ideale rijschool nodig heeft.

Dit is natuurlijk voor iedereen persoonlijk een andere keuze omdat we allemaal andere voorkeuren hebben. Daarom hebben we hieronder een paar tips neergezet voor jou om te volgen. Als je deze simpele stapjes volgt dan weet jij precies bij welke rijschool je uiteindelijk rijles gaat nemen.

Lees Verder

CBR Tussentijdse Toets Tips

​> Maak Aantekeningen en Stel ​Vragen.

Je hebt nu de kans om af te kijken en aantekeningen te maken, dus doe het ook. Zorg dat je na de tussentijdse toets even een half uurtje neemt en alles begint op te schrijven. Schrijf het allemaal op, wat er wordt verwacht, waar je op moet letten, waar je spanning van kreeg. Dingen die je makkelijk en moeilijk vond en natuurlijk de tips en adviezen van de examinator.

Maar vergeet niet ook tijdens het examenvragen te stellen over bepaalde situaties. Bijvoorbeeld, wat had ik hier moeten doen als… of, hoe had ik hiermee om moeten gaan. Wat ook altijd goede vragen zijn, om dingen te vragen als de meest gemaakte fouten van leerlingen. Of waar examinatoren zich het meeste aan storen, zorg dat je een lijst hebt met dingen die juist wel en niet moet doen.

Lees Verder

Rijopleiding in Stappen

Iedereen met een middelbare schoolopleiding mag in Nederland een opleiding doen tot rijinstructeur. Je kunt dit klassikaal doen maar zelfs ook modulair, met andere woorden gewoon de boeken kopen en wat leren dan uiteindelijk een examen doen. Je moet wel een paar rijlessen doen met een instructeur en je uiteindelijke examen (theorie en praktijk) halen maar daarna ben je bevoegd mensen te leren rijden. Klinkt best apart he?

​Bij WTF dachten wij van… WTF… dat is wel weinig. Daarom krijgen onze instructeurs allemaal een cursus met de ‘secret sauce’. Helaas kunnen we door de concurrentie hier niet al te veel op ingaan maar het komt erop neer dat we buiten veel dieper op de lesstof in te gaan ons ook veel bezig houden met de menselijke factoren van de leerling.

Lees Verder

Authorize your Driving School

It’s a bit of a ‘strange’ decision by the CBR to not make it possible for yourself to just book a practical driving exam, but hey, who are we to question the government right?

Basically, you as an individual have to authorize us, as a driving school, to book a practical exam for you at the CBR  Exam Centre.  Authorizing us is fairly easy if you simply follow the steps below. There are two options, the first one is for the ones who have a so called DigiD. A digid is basically a account you have personally at the government office and which will help you with all kind of government/legal stuff.

Like, let's say you move to a different home or city, a digid will let you do that perticular process digitally. It does require username and password which you will have to apply for, really easy but will take a couple of days to receive. Don't worry if you don't have a DigiD because the second option is for people who don't have a digid.

Lees Verder

Bnor examen ervaringen

Wij van rijschool WTF hebben staan erom bekend dat we ons richten op het zo snel mogelijk slagen van onze leerlingen. Zo beginnen we altijd met een proefles om te bepalen hoeveel rijlessen je ongeveer nodig zult hebben en adviseren we om altijd 2 lesuren achter elkaar in te plannen. Zo kun je vaak meer oppikken tijdens de lessen.

We begeleiden je natuurlijk naar het rijexamen bij het CBR. Maar wat nu altijd je al meerdere malen geprobeerd hebt om te slagen, maar zonder succes? Als je 4 keer gezakt bent, dan doe je het zogenaamde Bnor examen. Dit is het 'nader onderzoek rijvaardigheid'. Tijdens zo'n examen is er meer tijd voor je en krijg je meer persoonlijke begeleiding. Prettig natuurlijk als je al diverse keren gezakt bent. We zien vaak dat mensen die 4 keer zakken vaak erg zenuwachtig zijn tijdens het examen. Met een Bnor examen is het de bedoeling dat deze zenuwen zo veel mogelijk weg worden genomen.

Lees Verder

Rijbewijs halen lukt niet

Lukt het jou ook niet om je rijbewijs te halen? En ben je al meerdere malen gezakt voor het rijexamen bij het CBR? Er is een groep mensen die moeite hebben met het behalen van het rijbewijs en soms wel 8 keer of zelfs 10 keer gezakt zijn voor het rijexamen. Misschien ben je wel enorm zenuwachtig voor het examen waardoor je steeds fouten maakt.

Je instructeur zal je ongetwijfeld proberen te helpen om dit op te lossen, maar wij zouden je in dit artikel ook nog een aantal tips willen meegeven. Zo ben je (hopelijk) volgende keer minder zenuwachtig en slaag je wel voor het examen!

Lees Verder