CBR praktijkexamen kosten

CBR praktijkexamen kostenWil je jouw rijbewijs halen dan is het van belang dat je geld opzij zet, het is namelijk niet zo goedkoop om een rijbewijs te halen. Naast de kosten die je kwijt bent voor de rijlessen zal je namelijk ook de nodige kosten moeten maken bij het CBR.

Zoals je waarschijnlijk wel weet is het CBR de instantie die zicht buigt over alle examens en aanvragen voor rijschool WTF. Wil je er achter komen wat de hoogte is van het CBR praktijk examen kosten? Dan raden wij je aan om snel verder te lezen, we zullen het je in dit artikel namelijk allemaal laten zien!

Wat zijn de CBR praktijk examen kosten?

Het praktijkexamen voor de auto zullen in 2020 112,75 euro (+4,75 euro) kosten. De tarieven voor beroepsexamens en cursussen worden eigenlijk ieder jaar duurder. Hoe kan dit vraag je je af? Dit heeft te maken met de inflatie in ons land, alles wordt namelijk duurder. De kosten voor de Gezondheidsverklaring zullen dit jaar nog hetzelfde zijn, echter is de kans groot dat deze ook volgend jaar zullen gaan stijgen. Hou er rekening mee dat deze CBR praktijk examen kosten alleen zien op het volgen van het praktijkexamen. De kosten voor de rijlessen zitten hier natuurlijk niet bij. Deze betaal je niet aan het CBR maar aan de rijschool waar je wilt gaan lessen. Voor meer informatie voor de CBR praktijk examen kosten verwijzen wij je door naar de site van het CBR.

De bijkomende kosten voor het rijden

Er zijn een hoop kosten gemoeid met het autorijden. Volgens een onderzoek van het CBR ben je gemiddeld gesproken al snel 2000 euro kwijt om jouw rijbewijs te halen. Het duurste van het hele traject zijn natuurlijk de rijlessen zelf. Hoe duur deze zijn zal afhangen van de rijschool, dit kan dan ook onderling verschillen. Via internet kun je de verschillende tarieven vergelijken voor de rijlessen zelf. Voor het theorie examen zal je 34,50 moeten betalen om deze te doen. Meer informatie met betrekking tot de bijkomende kosten kun je allemaal terugvinden op de site van het CBR zelf.