Als je hebt gekozen voor een rijschool, wat al een hele opgave is, en je hebt je gratis rijlesje gehad is het tijd om een paar dingen te doen. Bij rijschool WTF vragen we je altijd om DIRECT 3 dingen te doen​:

More...

Het is een beetje omslachtig maar jij als leerling kan niet zelf je CBR-praktijkexamen aanvragen. Dat moet de rijschool doen waarbij je op dat moment lest. Het rijexamen wordt ook gereden in de auto van diezelfde rijschool. Maar omdat we iets in de naam van jou aanvragen hebben wij wel toestemming van je nodig. Deze toestemming aan ons verleen je door een zogenaamde machtiging.

Nou kan je die machtiging op twee manieren geven, online (via je digid) en old school via een papiertje (die je moet uitprinten, invullen en opsturen). Als je de rijschool hebt gemachtigd krijgen jij en de rijschool die je hebt gemachtigd een confirmatie email over de machtiging.

Rijschool Machtigen met Digid

 • 1
  ​Als eerste heb je het zogenaamde ‘rijschoolnummer’ van je rijschool nodig. Het nummer van rijschool WTF is: 4038F0. Maar heb je rijles bij een andere rijschool ga dan naar deze pagina en klik op de stad waar je rijschool gevestigd is, dan scrol je naar beneden tot je de rijschool tegenkomt. Onder de naam staat het rijschool nummer.
 • 2
  ​Pak nu de inlog gegevens van je DigiD erbij, die heb je nodig bij de volgende stap. Heb je nog geen DigiD  of ben je de gegevens kwijt? Let op: Het duurt ongeveer 5 werkdagen voordat je de nieuwe inloggegevens in huis hebt!
 • 3
  ​Nu moet je inloggen in Mijn CBR met je DigiD. Ga hiervoor naar de website van het CBR en klik op “Inloggen Mijn CBR”. Vul nu je DigiD gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op “Inloggen”.
 • 4
  Nu ben je in Mijn CBR en moet je klikken op “Rijschool machtigen”. Dan kom je in een scherm die heet ‘Mijn machtiging’, klik hier onderaan het kopje ‘Mijn machtiging voor een praktijkexamen (auto)’ op “rijschool machtigen”.  Nu kom je bij stap 1 van de 2. Vul hier het ‘rijschoolnummer’ in van de rijschool die je wilt machtigen, voor rijschool WTF vul je 4038F0 in en klik vervolgens op “Volgende stap”.
 • 5
  Bij stap 2 vul je de persoonlijke informatie in en klik je op “ Machtigen”.

Het CBR machtigingsformulier – Machtig je rijschool Zonder Digid

Tegenwoordig heeft bijna iedereen een DigiD, maar bijna is niet helemaal. Ben jij net diegene die geen DigiD heeft? Geen stress, er is een andere manier die wel iets langer duurt maar even effectief is.

 • 1
  ​Om te beginnen heb je een ‘rijschoolnummer’ nodig, dat is een uniek nummer wat elke rijschool die ingeschreven staat bij het CBR krijgt. Rijschool WTF heeft dit nummer: 4038F0. Maar voor elke andere rijschool kan je hier het nummer vinden. Je kunt hier zoeken op rijschoolnaam of de locatie waar ze ingeschreven staan. Onder de naam staat het rijschoolnummer.
 • 2
  Omdat je geen DigiD hebt moet je een een machtigingsformulier uitprinten, invullen en naar het CBR sturen. Bovenaan het formulier staat naar welk adres je het ingevulde CBR machtigingsformulier moet opsturen.
  Klik hier om het CBR Machtigingsformulier te downloaden.

​GRATIS PROEFLES?

​Wij ​geven elke nieuwe leerling altijd een helemaal vrijblijvende en gratis proefles!

De Kosten voor het ​Machtigen van een ​Rijschool

Het machtigen van een autorijschool is helemaal gratis. Het enige wat je eigenlijk doet is het CBR formeel toestemming geven dat, een door jou gekozen rijschool, in naam van jou een praktijkexamen mag aanvragen. Het zou wel heel erg jammer zijn als ze ook daar weer geld om zouden vragen. Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit, volgens mij is ook dit simpelweg een kwestie van tijd. Dus machtig je rijschool snel voordat dit verandert!

Het Machtigen Lukt Niet!

Ik kan me goed voorstellen dat het lastig is om het voor elkaar te krijgen. Je moet eerst via 2 verschillende sites inloggen en dan weer op een andere site een rijschoolnummer halen die weer op de ene site invullen… Je wordt gillend gek, bedankt CBR dat het allemaal zo makkelijk is.

Als het niet lukt check dan eerst de bovengenoemde stappen en volg ze letterlijk. Kijk wel eerst of je bij het goede kopje kijkt, met DigiD of zonder digid.

Lukt het niet met de DigiD inloggegevens?

Neem dan contact op met DigiD. Mocht dat toch allemaal niet lukken dan kan je altijd het stappenplan volgen om een rijschool te machtigen zonder DigiD.

Of heb je juist problemen met het Machtigen op in Mijn CBR?

Dan kan je het beste contact opnemen met het CBR. Helaas heeft rijschool WTF nog geen inzicht in de website of backend van Mijn CBR. Maar wie weet wilt het CBR ooit wel met ons samenwerken? Je moet groot dromen toch? 🙂

Rijschool Machtigen in het Engels?

Is Nederlands niet je moedertaal of leest engels gewoon wat makkelijker? We hebben ook een ​engelse versie ​van deze pagina.