CBR Tussentijdse Toets Tips

​> Maak Aantekeningen en Stel ​Vragen.

Je hebt nu de kans om af te kijken en aantekeningen te maken, dus doe het ook. Zorg dat je na de tussentijdse toets even een half uurtje neemt en alles begint op te schrijven. Schrijf het allemaal op, wat er wordt verwacht, waar je op moet letten, waar je spanning van kreeg. Dingen die je makkelijk en moeilijk vond en natuurlijk de tips en adviezen van de examinator.

Maar vergeet niet ook tijdens het examenvragen te stellen over bepaalde situaties. Bijvoorbeeld, wat had ik hier moeten doen als… of, hoe had ik hiermee om moeten gaan. Wat ook altijd goede vragen zijn, om dingen te vragen als de meest gemaakte fouten van leerlingen. Of waar examinatoren zich het meeste aan storen, zorg dat je een lijst hebt met dingen die juist wel en niet moet doen.

More...

Door dit allemaal te weten zal je stressniveau velen malen lager zijn, je zal precies weten wat er van je verwacht word en een veel hogere kans van slagen hebben.

> Plan je TTT op ongeveer 75% van je Rijopleiding

Wat wel belangrijk is van een tussentijdse toets is de timing van de toets. Als je hem na 2 rijlessen al neemt zal de toets niet zo goed gaan maar dan zal je er ook weinig aan hebben.

Je wilt eigenlijk net wel of net niet klaar zijn voor het echte examen. Je moet alles al in ieder geval hebben gehad zodat er nog goede constructieve kritiek om gegeven kan worden. Daarom raden wij je aan de toets rond 75% aan te vragen, je moet ook nog even rekening houden dat het een paar weken duurt voordat je de toets hebt. Dat moet dan precies goed uitkomen!

> Neem een rijles voor de Toets

Net als elke atleet is het slim en goed voor je prestatie om even op te warmen. Dit doe je door even een lesje te doen voor de tussentijdse toets. Ook al kan je niet zakken voor de toets, je wilt het natuurlijk wel zo goed mogelijk doen! We raden je ook aan een paar pijlen te richten op het behalen van je vrijstelling van de bijzondere verrichtingen.

Dit is niet alleen maar stres verlagend voor het echte examen maar ook gewoon een lekker gevoel. Je hebt al een deel van het examen in de pocket! De bijzondere verrichtingen blijven altijd zo een irritant puntje in het examen.

> Laat je Zenuwen Thuis!

Een tussentijdse toets is niet een moment om voor te gaan stressen. Zie letterlijk hoe het is, jij betaald ervoor dus het draait allemaal om jou. Het klinkt misschien niet leuk, maar jij betaalt een examinator om te kijken wat jij nog moet verbeteren om in een keer te slagen voor je praktijkexamen.

Jij bent de klant, ook van de examinator, en de klant is koning. Dus maak er gebruik van en absorbeer alle informatie die je kan om jouw examen tot een succes te brengen.

Heb je faalangst? Dan is dit de ultieme test om te kijken hoe je omgaat met de spanning. Als het goed is heb je deze gouden faalangst rijexamen tips​ al gelezen en ben je tijdens het lessen aan de gang geweest met je WTF Instructeur om spannende situaties te oefenen. Nu kan je kijken hoe je ervoor staat en welke puntjes je nog op de i moet zetten.

We hebben ook een pagina met allemaal superhandige rijexamen tips. Wellicht een slim idee hier ook alvast naar te kijken!

​Wat is een TTT precies?

Er bestaan veel misvattingen over maar simpel gezegd is een Tussentijdse Toets niet meer dan een normaal examen, waar je niet voor kunt zakken. Het is een oefenexamen die razend handig is voor elke leerling maar ook je kansen om in een keer te slagen voor het echt examen.

Er zitten zoveel voordelen aan een tussentijdse toets.... (klik)

Verder is een tussentijdse toets niet verplicht maar wel aan te raden! Doe dit dan ongeveer als je 75% van je opleiding hebt afgerond. Als je net begint te denken dan je klaar bent voor het echt examen is het slim een tussentijdse toets te doen.

Wat neem je mee naar de TTT?

  • ​Het Oproepformulier (vraag dit ook aan je instructeur)
  • ​Een Geldig Legitimatiebewijs
  • ​Een Ingevuld Zelfreflectieformulier

​Kosten Tussentijdse Toets

​Bij Rijschool WTF kost een tussentijdse toets €200,-
​Wil je meer weten over de kosten van de rijopleiding bij WTF klik dan hier...​​​

​Dit kan je verwachten...

​Er zitten veel voordelen aan een Tussentijdse Toets

Je gaat tijdens deze ‘proefexamen’ alles doen wat je op een normaal examen ook doet! Je weet hierdoor straks precies wat je wel en niet moet doen. Maar niet alleen jijzelf maar ook de examinator gaat je precies vertellen wat je wel of juist niet goed hebt gedaan en wat je moet verbeteren om binnenkort te slagen voor het echte examen! Alleen dat laatste is al echt een enorme troef.

Dat is wat iedereen zou willen weten toch? Stel dat jij, tegen een kleine vergoeding, vlak voor je eindexamens alle toetsen al een keer mocht maken, dat is toch goud? En dan zou de leraar je ook nog een toelichting geven over wat je nog moet leren of verbeteren om een 10 te halen. Logisch dat je veel meer kans van slagen hebt voor het echte praktijkexamen!

Neem daarom altijd een Tussentijdse Toets! Wil je een afspraak maken?