Cultureel doen in Utrecht

Stel je wilt een weekend naar Utrecht gaan en er een cultureel weekend van maken, wat moet je dan gaan doen? Maar als je zelf in Utrecht woont (of pas bent komen wonen) en eens flink cultuur wilt gaan snuiven is dit natuurlijk ook mogelijk. Utrecht is niet voor niks het Hartje van Nederland en er zijn zo veel plekjes waar mensen nooit komen, maar jij wel na dit te hebben gelezen.

In dit bericht geven je een aantal tips van wat je absoluut niet mag missen in Utrecht. We behandelen de meest bekende dingen waar je echt geweest moet zijn!

More...

Bezoek de Domtoren

UtrechtMisschien wel het meest bekende stukje cultuur van Utrecht; de Domtoren (ook wel de Dom van Utrecht genoemd). In het midden van de stad staat de toren waar je in ieder geval geweest moet zijn als je Utrecht gaat bezoeken. De toren vanaf 1254 gebouwd en is sinds 1580 protestants. De Dom is 112.32 meter hoog, wat het de hoogste kerktoren van Nederland maakt. Samen met een gids kun je de 465 treden beklimmen om van het geweldige uitzicht te kunnen genieten. De gids klimt natuurlijk niet in 1 keer naar boven, maar vertelt op ieder niveau wat informatie over de historie en bouw.

Zeker interessant om eens te doen. Ondanks dat het in een rustig tempo gaat, blijft het een flinke prestatie. Zorg voor goede schoenen en wat te drinken, zeker in de zomermaanden! Een volledige rondleiding duurt ongeveer een uurtje. Je kunt dit op locatie boeken. Als je maar 1 cultureel ding wilt doen tijdens je verblijf in de stad, dan raden wij het beklimmen van de Domtoren aan. Het is een hele leuke ervaring waar je nog lang aan terug zult denken. Naderhand kun je in alle rust genieten van een dranken en een hapje op 1 van de restaurants in de buurt. Ook mensen die minder sportief zijn, kunnen daar gerust plaats nemen in een restaurant of terras totdat de sportievelingen terug zijn van de rondleiding.

Bezoek het spoorwegmuseum

Als je een liefhebber bent van treinen, mag een bezoekje aan het spoorwegmuseum absoluut niet ontbreken tijdens je trip naar Utrecht. Zeker ook als je de stad met kinderen bezoekt, is dit een aanrader. In het museum kun je de volledige historie van de Nederlandse Spoorwegen (NS) bekijken. Ook staan er diverse oude treinen opgesteld. Een absolute aanrader dus!

Mooie zomerdag? Ga langs het Wilhelminapark

Wanneer het een mooie zomerdag is, dan trekt de halve stad uit naar het Wilhelminapark om daar volop te genieten van de zon. Het is vaak heel gezellig met studenten en andere mensen bij elkaar. Wel behoorlijk druk, maar dat maakt het ook erg gezellig. Als de zon schijnt is het absoluut aan te raden om hier op zijn minst even te gaan kijken. Je proeft dan de echte stad en meteen wat werken aan je kleurtje! Natuurlijk helpt onze Utrecht rijschool je graag bij het behalen van je rijbewijs!