De historie van Utrecht

Dat Utrecht een hele gezellige stad is, dat wist je misschien al wel. Het studentenleven is er volop aanwezig en je kunt er ook heel goed shoppen, als dat meer je ding is. Wij hebben onze rijschool er gevestigd en zijn veel actief in de stad en andere plekken in de provincie.

Maar in het bericht van vandaag willen het eens hebben over de historie van de stad. Toch ook wel leuk om hier iets over te weten, of niet soms? De geschiedenis van de stad is namelijk erg lang en bovenal interessant. Daarnaast is het 1 van de snelst groeiende steden van Nederland!

More...

UtrechtOngeveer een jaar of 2000 geleden is de stad gesticht door de Romeinen. De forten die door de Romeinen gebouwd zijn, werden ongeveer 300 jaar door dit volk gebruikt. De stad kwam vervolgens in handen van de Fransen en Friezen, die ervoor hebben gezorgd dat het in de zevende eeuw transformeerde naar een kerkelijk centrum. Als we even doorspoelen naar de twaalfde eeuw, was Utrecht 1 van de eerste steden in Nederland met zogenaamde stadsrechten. Wat destijds best wel uniek was. Deze rechten heeft de stad vandaag de dag overigens nog altijd in bezig. Net zoals vele andere steden in Nederland overigens.

Tegenwoordig staat Utrecht natuurlijk wel bekend als educatie stad. Veel mensen denken bij Utrecht direct aan studenten en het studentenleven. Dat is al zo sinds 1636 toen de Universiteit van Utrecht zijn officiƫle opening had. Zelfs tot vandaag de dag heeft ongeveer de helft van de inwoners van de stad dagelijks te maken met educatie. Best een behoorlijk hoog aantal natuurlijk als je er eventjes over nadenkt. Wij van rijschool We Teach Fast doen hier in feite ook aan mee, rijlessen vallen natuurlijk ook onder de noemer educatie. En daar zijn we best een beetje trots op!

Utrecht is eventjes de hoofdstad geweest

In het begin van de 19e eeuw werd Nederland een koninkrijk met de naam Koninkrijk Holland. Utrecht is hier eventjes de hoofdstad van geweest. Een interessant feitje, dat maar weinig mensen weten. Ook hebben de Duitsers overwogen om Utrecht te bombarderen, nadat ze dit eerst in Rotterdam gedaan hadden. Zover is het gelukkig nooit gekomen. Sinds 5 Mei 1945 is Nederland bevrijd en sinds die tijd is Utrecht enorm gegroeid. Inmiddels is het de vierde grootste stad in Nederland. Amsterdam, Rotterdam & Den Haag liggen nog altijd voor ons. Maar daar is natuurlijk helemaal niets mis mee, we horen bij de top 4 en daar zijn wij in ieder geval heel erg blij mee!

Kennismaken met de stad

Als je nieuw bent in Utrecht, zijn er veel activiteiten te beleven. Zo kun je bijvoorbeeld eens door de grachten gaan waterfietsen of een wedstrijd bezoekers in de Galgenwaard van voetbalclub FC Utrecht. Ook zijn er diverse musea die je kunt bezoeken om nog meer te weten te komen over de historie van deze stad.