Eerste rijles tips

Is het eindelijk zover dat je eerste rijles een feit gaat worden? Misschien kijk je er al maanden naar uit of heb je er lang voor geld voor opzij gelegd. Wij willen je vandaag een aantal tips geven om je eerste rijles zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen. Misschien vind je het wel heel erg spannend om voor het eerst achter het stuur plaats te nemen.

Dat kunnen wij goed begrijpen, daarom willen we je alvast wat tips geven. Maar ook als je bij ons in de auto stapt zullen we er uiteraard alles aan doen om het je zo comfortabel mogelijk te maken!

More...

Goed luisteren naar de instructeur

Als je voor het eerst achter het stuur gaat zitten van een auto is dat voor de meeste jongeren gewoon er spannend, ook stoere kerels kunnen dat spannend vinden ;-). Je moet alles nog even leren en ook het bedienen van de auto is dan nog helemaal nieuw voor je. Wij willen je vooral adviseren om goed te luisteren naar de instructeur. Die gene is opgeleid om het autorijden zo goed mogelijk uit te leggen, dus luister daar goed naar. Soms vergeten mensen dat nog wel eens, omdat ze bijvoorbeeld heel erg veel zin hebben in de rijlessen in Utrecht en enthousiast zijn. Maar probeer toch gewoon even goed te luisteren.

Zorg voor comfortabele kleding

Trainingsbroek

Trek comfortabele kleding aan tijdens de rijlessen..

We snappen dat je er natuurlijk zo goed uit wilt zien, maar tijdens je eerste rijles kun je maar beter een lekker comfortabele outfit aantrekken. Als iets niet helemaal lekker zit, dan kun je vaak minder focussen op de rijlessen. Trek gewoon een lekker losse trainingsbroek aan met een losse sweater, dan heb je daar in ieder geval geen last van tijdens de rijlessen.

Als je een vraag hebt, stel die dan zeker!

Misschien heb je nog wel een paar vragen tijdens de lessen? Veel jongeren zijn tijdens zo’n eerste rijles toch een beetje zenuwachtig en schamen zich misschien een beetje om vragen te stellen. Dat is absoluut nergens voor nodig! Als jij een vraag hebt, moet je die gewoon stellen. Je betaald immers voor de rijlessen en bent dus niet alleen de leerling, maar ook de klant. En de klant is natuurlijk koning, vergeet dat niet. Wat voor vragen je ook mag hebben, stel ze gewoon iedere keer opnieuw! Wij geven jou de lessen en beantwoorden alle vragen voor je.

Blijf vooruit kijken

Als je voor het eerst gaat rijden dan is het natuurlijk allemaal heel spannend, dat snappen wij heel goed. Maar het kijken is vooral erg belangrijk. Tijdens de eerste rijles zul je al wel wat kijk technieken door krijgen voor ons, maar we richten ons vooral op het besturen van de auto. En hier is het voornamelijk belangrijk om goed vooruit te blijven kijken. Je kunt zo anticiperen op wat er te gebeuren staat en een betere inschatting maken van de handelingen die je moet maken. Natuurlijk helpen wij je hier tijdens je eerste rijles ook bij, maar nu weet je er op voorhand al iets vanaf!