Hoeveel Rijlessen heb je Nodig?

​Deze vraag wordt ons zo vaak gesteld dat onze meiden van de klantenservice zich weleens afvragen wanneer dit op de website komt te staan. Ze zeggen dat ze bijna de helft van de tijd bezig zijn met beantwoorden van die vraag. Het lastige van de vraag is dat je er niet echt een accuraat antwoord op kunt geven.

Het is afhankelijk van zo veel verschillende factoren denk aan verschillende leeftijdscategorieën, leeftijd, mensen met meer of minder rijervaring en meer! Daarom hebben we 4 verschillende categorieën gemaakt voor jullie zodat je al een stuk beter kan inschatten hoeveel rijlessen in Utrecht je nodig zal hebben.

Precies weten Hoeveel Rijlessen je nodig hebt?

Deze pagina hebben we hoofdzakelijk voor iedereen gemaakt die net op de site komt en wilt weten hoeveel rijlessen ze nodig zullen hebben, vaak is dat gekoppeld aan hoeveel de hele rijopleiding kost. Als je weet wat een rijles kost en hoeveel je ervan moet hebben dan kan je zo uitrekenen hoeveel alles gaat kosten. Natuurlijk is de pagina er ook voor onze klantenservicemedewerkers!

Maar na het lezen van deze pagina weet je alsnog maar ongeveer hoeveel lessen je nodig hebt. Het is een gemiddelde van alle categorieën hieronder, dus lang geen accuraat getal. Maar ook hiervoor hebben we een oplossing, een gratis proefles!

Na de Gratis Proefrijles vertellen we je precies hoeveel de opleiding gaat kosten en hoeveel lessen je nodig zult hebben. Buiten dat zit je nooit ergens aan vast, vind je onze rijschool niks dan betaal je alsnog niks!

De 4 Categorieën

Ok, let niet op de rare namen van de categorieën a.u.b., ons creatieve marketingteam kwam net van vakantie in the U.S.A. toen ze dit schreven…

​30
​Rijlessen
The Rookie

Heb je nog nooit (zelf) een auto bestuurt in je leven? Dan behoor je tot deze categorie. Erg makkelijk maar, zoals gewoonlijk zijn er uitzonderingen. Er zijn ook veel leerlingen die bij ons in de auto stappen die zelf ooit weleens met zijn vader, neef, broer of wie dan ook geeft gereden.

Iets wat eigenlijk echt niet kan maar, het gebeurt. Ik moet eerlijk toegeven dan ik het had gedaan toen ik jonger was, maar totaal niet stilstond bij de consequenties. Waar ik vaak de streep trek tussen een ‘rookie’ en een ‘half way inner’ is of je al kan schakelen.

Kan je schakelen en optrekken zonder dat de auto uitgaat en een klein beetje bochtjes draaien dan behoor je mogelijk al tot de volgende categorie.

Maar goed, behoor je ook tot deze categorie dan heb je ongeveer 30 rijlessen nodig voordat je klaar bent voor het examen. Neem je vooral dubbele rijlessen dan kan je er 2 of 3 rijlessen aftrekken.

The Half Way Inner

Tot deze categorie behoor je als je gemiddelde rijervaring hebt, wat niet echt duidelijk is. Dat geven we toe maar wat je altijd kunt doen, als je ondanks de categorieën nog steeds niet weet hoeveel rijlessen je nodig hebt, is middelen. Je kijkt gewoon tussen welke twee je zit en neemt het gemiddelde van die categorieën.

Kom je er echt niet uit dan is het slim om gewoon een gratis proefles te nemen. Hierna kunnen we ook veel preciezer vertellen hoeveel rijlessen je nodig hebt!

​20
​Rijlessen

​De streep tussen ‘half way’ en ‘seasoned’ ligt tussen leerlingen die ooit al eerder een rijopleiding hebben gedaan en leerlingen die een paar losse (proef)lessen hebben gehad. Net als bij de vorige, gaat het bij deze categorie ook om rijvaardigheid. Hier wordt verwacht dat je gemakkelijk kunt schakelen, en de auto een beetje onder controle kunnen hebben.

Ben jij een ‘half way inner’ dan heb je ongeveer 20 rijlessen nodig. Als je regelmatig gebruik hebt gemaakt van onze dubbele rijlessen dan kan je er soms wel 5 rijlessen mee besparen.

​1​0
​Rijlessen
The Seasoned one

Voor degenen die ook denken dat dit iets met een dressing van een salade te maken heeft, geen zorgen dat is heel normaal. De marketingafdeling heeft ons laten weten dat dit ook een woord is voor iemand met ervaring….

Deze groep ‘seasoned’ leerlingen hebben al eerder een rijopleiding gedaan bij een andere rijschool in Utrecht. Hierdoor kunnen ze al optrekken en schakelen, beheersen de kijktechniek, kunnen bijzondere manoeuvres en weten op de snelweg te rijden. Hier gaat het om de puntjes op de i en natuurlijk het examen klaar maken.

The Veteran

Heb je ooit al eerder een Nederlands of Buitenlands rijbewijs gehad? Dan behoor je tot de erg stoere groep, de ‘veterans’. Vaak hebben we leerlingen uit verschillende landen die hun buitenlandse rijbewijs willen omzetten naar een Nederlands rijbewijs. Ook willen ze de theorie leren en wie zijn wij om ze dit te ontnemen?

​5
​Rijlessen

​Gezakt, Bij een Andere Rijschool?

​Zakken is altijd zuur, super zuur zelfs! En al helemaal als je het er niet mee eens bent, of erger nog, als het komt door je eigen rijinstructeur! We zien het helaas toch te vaak gebeuren en het is en blijft ZUUR! Jij bent toe aan een frisse kijk op de situatie!

Rijschool WTF begint altijd met een Gratis Proefles, dit is om te kijken hoe het gaat en hoe de samenwerking verloopt. Denk jij dat wij jou kunnen helpen? Dan kan je direct beginnen met rijlessen nemen. Maar wil je er toch nog even over nadenken of niet bij ons lessen? Geen probleem, dan hoef je alsnog niet te betalen!