Individueel theorie examen

Individueel theorie examenVoordat je op mag gaan voor het praktijk examen zal je eerst jouw theorie examen moeten halen. Zonder het theorie examen is het helaas niet mogelijk om af te rijden. Nu is het alleen zo dat lang niet iedereen een klassikaal examen kan doen. Dit kan verschillende redenen hebben.

Wellicht heb je een slecht gehoor of zijn er andere medische redenen die hiervoor in de weg staan. In dit geval is het mogelijk om een individueel theorie examen aan te vragen. Aangezien nog niet iedereen bekend is het met individueel theorie examen bij rijschool WTF is het handig om hier wat dieper op in te gaan.

Wat kun je verwachten van een individueel theorie examen?

Je kunt het natuurlijk wel aan de naam zien, een individueel theorie examen houdt in dat je individueel een examen zal maken. Dit is een examen wat je vaak mondeling zult houden, al is het ook mogelijk dat deze schriftelijk zal plaatsvinden. Het examen ziet er hetzelfde uit als het normale examen, dezelfde onderdelen zullen dan ook aan bod komen. Vaak krijg je extra tijd om de opdrachten allemaal te kunnen doen. Je moet aan speciale eisen voldoen als je een individueel theorie examen wilt volgen, hier gaan we hieronder wat meer op in.

Hoe kun je een individueel theorie examen reserveren?

Wanneer je ervoor kiest om een individueel theorie examen te nemen dan zal je deze moeten reserveren. Je kunt dit op verschillende manieren doen. Het makkelijkste is om je opleider te benaderen. Als je voor deze optie kiest zal je een tolk kunnen krijgen bij het examen zelf. Naast deze optie is het ook mogelijk om het CBR te contacteren. Wil je een individueel theorie examen kunnen doen bij het CBR dan zal je eerst een theorie examen met extra tijd of een ander individueel theorie examen moeten hebben gedaan. Meer informatie over deze mogelijkheid kun je terugvinden op de site van het CBR zelf. De laatste mogelijkheid is om zelf per post een aanvraag in te dienen. Je krijgt in je mail een reservering voor het individueel theorie examen.