Je rijbewijs zo snel mogelijk halen

Als je lang en hard gewerkt hebt en al je geld opzij hebt gezet om rijlessen te gaan volgen, dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk klaar zijn en kunnen afrijden. Dan kun je met vrienden (of vriendinnen) op pad om leuke dingen te gaan doen, bijvoorbeeld een festival bezoeken of met zijn allen een road trip maken!

Maar voor het zover is, zul je eerst rijlessen moeten gaan volgen. In dit artikel willen we je een aantal tips geven om zo spoedig mogelijk je rijbewijs te halen. Laten we beginnen..

More...

Kies een goede rijschool uit

Misschien een beetje voor de hand liggend, maar een goede autorijschool uitkiezen is super belangrijk! Waar het voornamelijk om draait is dat je een goede klik hebt met de instructeur of instructrice (wij hebben vrouwelijke instructeurs). Natuurlijk zijn de instructeurs over het algemeen hele aardige mensen, ze proberen het iedereen naar de zin te maken. Je bent immer de klant!

Maar soms heb je gewoon een betere klik met iemand en heb je een fijner gevoel erbij. Wij adviseren dan ook om altijd een proefles te gaan doen voordat je een rijschool uitzoekt. Wij bieden dit bijvoorbeeld gratis aan, dus maak daar dan ook gebruik van. Je kunt gerust een paar rijscholen benaderen en naderhand de keuze maken. Onderschat niet hoe belangrijk dit is. Als het heel gezellig is met de instructeur leer je doorgaans veel sneller en heb je ook minder lessen nodig. Dit zorgt ervoor dat je snel je rijbewijs kunt halen en dat je minder geld kwijt bent aan de rijlessen.

Start zo snel mogelijk met leren voor je theorie

De meeste jongeren vinden het autorijden zelf helemaal te gek en dat is het natuurlijk ook. We weten nog goed dat wij voor het eerst achter het stuur zaten van een auto, dat was super spannend! En we vinden het nog steeds leuk om iemand dit gevoel opnieuw te zien ervaren tijdens de rijlessen. Hoe leuk het rijden ook is, de theorie is ook enorm belangrijk. Zonder theorie-examen kun je namelijk geen praktijkexamen doen bij het CBR. Wij adviseren dan ook om hier tijdig mee te beginnen. In ieder geval tijdens de rijlessen, maar je zou natuurlijk ook al van te voren kunnen starten. Zo ben je er op tijd bij en heb je voldoende tijd om het theorie-examen te doen. Mocht je een keertje zakken voor de theorie, heb je ook nog voldoende tijd voor een herkansing.

Neem blokuren bij jouw rijschool

Uit ervaring weten wij dat leerlingen een snellere voortgang maken wanneer ze lessen van 2 uur (blokuren) nemen. Ergens is dat misschien ook wel te begrijpen. Als je net begint met autorijden, heb je altijd eventjes nodig om ‘op te warmen’ even in de stemming komen. Als je lessen van een uurtje neemt, dan heb je minder tijd om echt goed te leren autorijden. Daarnaast kunnen we met blokuren ook wat verder weg gaan, zodat je een nog meer ervaring op kunt doen. Wat ons betreft zitten er alleen maar voordelen aan blokuren. Natuurlijk ligt dit heel erg aan jouw planning met school of werk, maar als je de kans hebt raden wij het zeker aan!