Prijzen

Kosten Rijlessen bij Rijschool WTF

De lespakketten die “vroeger” zo populair waren zijn het niet meer. Niet omdat het nog steeds super goede deals kunnen zijn maar door de concurrentie. Om maar als goedkoopste te markt te staan werd het lespakket steeds dunner en alle voordelen verdwenen. Het enige wat er nog overbleef waren de lessen en het examen, waar je nog wel een korting op kon maken.

Maar wij van Rijschool WTF gaan nog een stapje verder… Je hebt pakketten met alleen rijlessen en daar krijg je korting op! Het mooiste ervan, hoe meer lessen je neemt, hoe groter de korting. Dus je wordt beloont als je er langer over doet!

Bij elk pakket kan je gaan voor de risicovolle of de veilige route, de keuze is aan jou. Je moet bij een lesuren pakket altijd een praktijkexamen kopen. Als je alleen een examen neemt dan is dat helemaal prima en heb je genoeg om te beginnen met je rijopleiding.

Bel DIRECT voor een gratis Proefles!

Kom gratis kijken hoe wij lesgeven en laat ons je overtuigen dat het geld goed geïnvesteerd is. We steken kwalitatief ver uit boven de rest, vakkundigheid, flexibiliteit en professionaliteit spatten er vanaf!

Neem een TTT (Tussentijdse Toets)

Wil je nou nog meer zekerheid van slagen, dan kan je ervoor kiezen om ook een Tussentijdse Toets te nemen. Dit is een soort nep-examen waar je niet voor kunt zakken, een grote oefening van het examen dat precies wordt afgenomen als een examen.

Je moet ook naar het CBR toe en een echte examinator neemt het proefexamen af. Mocht je het nou zo goed doen, dan kan de examinator beslissen om jou een vrijstelling te geven voor het echte examen.

Met de TTT neem je zoveel spanning weg voor het echt examen, helemaal als je de vrijstelling in de pocket hebt. Je weet precies wat je wel en niet moet doen en wat je kunt verwachten. Je hebt de examenroutes helemaal gereden met een examinator!

Het is net alsof je een herexamen doet. Mensen die een her doen zijn over het algemeen een stuk minder gespannen, gewoon omdat ze precies weten wat ze te wachten staat.

Losse Rijlesprijzen

Je kunt natuurlijk ook helemaal zelf je pakket samenstellen. We hanteren 2 verschillende prijzen, afhankelijk van de lengte van de les. Als je de mogelijkheid hebt dan zou ik altijd gaan voor de 120 min rijlessen. Je leert meer en er blijft meer hangen, ook heb je het gevoel alsof het veel sneller gaat, want het gaat ook sneller, 2x sneller!

Snel je Rijbewijs?

Je kunt bij ons binnen 10 dagen afrijden, in de praktijk is het vaak ietsje langer. Omdat er vaak nog een theoriecertificaat gehaald moet worden of omdat er een examen moet worden ingepland.

Bij Rijschool WTF kost een spoedcursus €1500,-

Klik hier voor meer informatie. 

Het is verstandig eerst onderzoek te doen naar welke rijschool het beste bij je past. Een onderdeel van dat onderzoek zal altijd de prijs zijn. Maar laat het niet het enigste zijn waar naar gekeken word! Er zijn veel meer factoren die bepalen hoe goedkoop de rijopleiding uiteindelijk word, maar als je het niet weet dan ga je er ook niet naar op zoek en dat is zonde...

Waarom niet alleen naar lesprijs kijken?

Er zijn enorm veel rijscholen in Nederland en er komen er steeds meer bij, de concurrentie is daardoor alleen maar gestegen. Om er als rijschool uit te springen worden er vaak listen verzonnen die voor een leek best misleidend kunnen zijn. Wij proberen zelf zo transparant mogelijk te zijn, gewoon omdat het niet meer dan normaal is.

We raden je sterk aan om voordat je begint met rijscholen vergelijken, ook de punten hieronder mee te nemen in je uiteindelijke beslissing.

Kwaliteit van de rijlessen

Hoe hoger de kwaliteit van de rijles, hoe minder lessen je nodig hebt. Ok, dat is heel kort door de bocht maar daar komt het wel op neer.

Als je relatief weinig leert tijdens een rij les zal je meer lessen nodig hebben dan als je les een hoge kwaliteit heeft. Even een kort rekensommetje...

Stel, je neemt 25 lessen bij een rijschool met hoge kwaliteit lessen waar je 40 euro per les betaald. Dat is 25 lessen keer 40 euro = 1000 euro

Maar bij een rijschool met mindere kwaliteit lessen heb je 5-10 meer lessen nodig, dan neem je bijvoorbeeld 35 lessen met een lesprijs van 35 euro. Dan kom je uit op 35 lessen keer 35 euro = 1225 euro

Dit scheelt je dus bijna de prijs voor een herexamen!

Wat we iedereen dus aanraden is om voordat je een rijles-pakket koopt of begint aan losse rijlessen om eerst een proefles te nemen. En doe dit bij een aantal rijscholen, dan kan je veel beter vergelijken.

Een Proefles is helemaal GRATIS

Ook zit je nergens aan vast, je hoeft dus bijvoorbeeld niet bij ons te lessen om de proefles gratis te laten zijn. Vaak bieden andere rijscholen ook gratis proeflessen aan maar dan moet je er toch voor betalen als je beslist niet bij de rijschool te komen lessen. Wij doen niet aan dit soort spelletjes, Gratis is Gratis en geen gedonder. Wacht daarom niet langer en bel vandaag nog!


Mocht je nou een rijschool treffen waar je wel moet betalen voor een proefles dan moet je even goed nadenken of dat het wel waard is. Je kunt altijd doorzoeken naar een rijschool waar dit wel gratis is.

Sfeer in de auto en met de instructeur

Een beetje hetzelfde als hierboven, als de sfeer niet goed is dan zal je veel minder snel iets leren waardoor je veel meer lessen nodig hebt. Dan kunnen we weer een rekensommetje maken als hierboven.

Wanneer kan je beginnen

Bij sommige rijscholen moet je meer dat een maand wachten voordat je überhaupt kunt beginnen en als je ergens een extra lesje nodig hebt geldt hetzelfde.

Dit kan erg vervelend zijn, vooral omdat het fijn is om regelmatig achter elkaar te lessen omdat anders de progressie veel langzamer is dan normaal. Wat vaak weer resulteert in meer lessen en dat maakt de gehele rijopleiding weer stukken duurder.

Sharing is Caring