Leuke dingen doen in Utrecht!

Misschien heb je zin om iets leuk te gaan doen in Utrecht. In het bericht van vandaag willen wij even de tijd nemen om je een aantal tips te geven. Natuurlijk zijn er de culturele dingen zoals het bezoeken van bijvoorbeeld de Dom, maar we willen vandaag nog een aantal andere tips geven op dit gebied.

Utrecht is natuurlijk niet alleen maar een culturele stad, ja er zijn veel significante gebeurtenissen geweest die Utrecht hebben gemaakt wat het is maar er zijn ook nog leuke dingen te doen. Ok, dat klinkt niet heel aardig, leukere dingen te doen! Laten we direct van start gaan met..

More...

Arcade hal bezoeken

gamenMisschien heb je thuis wel een Playstation of Xbox staan waar je op kunt gamen. Niets mis mee natuurlijk, maar nog veel leuker is om eens een middag met vrienden naar een arcade hal te gaan. Wij vinden dat altijd erg leuk om te doen. Je kunt er gamen, maar bijvoorbeeld ook andere spelletjes spelen zoals air hockey. Dat brengt weer een heel andere dimensie in het gamen. Naderhand kun je de punten uiteraard inwisselen voor een leuke prijs, alhoewel wij de ervaring over het algemeen leuke vinden dan de prijzen.

Ook als je een klein neefje, nichtje, broertje of zusje een middag wilt vermaken is dit zeker een aanrader. Er zijn veel verschillende spellen te spelen voor jong en oud. Gamestate zit in Rotterdam, Kerkrade & in Utrecht op de Marieplaats 13. Vanaf het centraal station is dit goed aan te lopen. Doordeweeks zijn ze vanaf 12:00 uur tot middernacht open, op Vrijdag en Zaterdag zijn ze een uurtje later open tot 01:00 uur. Leuk als je er een gezellige avond van wilt maken met vrienden! Naderhand kun je natuurlijk altijd nog een drankje gaan doen in 1 van de vele cafés of clubs in het centrum.

Bezoek een wedstrijd van FC Utrecht

Als Utrechter moet je natuurlijk op zijn minst 1 keer een voetbalwedstrijd van FC Utrecht bezocht hebben. Het is overigens een misverstand dat je hier een seizoenskaart voor nodig hebt. Er zijn diverse wedstrijden beschikbaar waar je een los kaartje voor kunt kopen. Ook als je niet echt een voetbal liefhebber bent, is het vaak toch nog wel heel erg leuk om dit eens te gaan doen. Misschien is het zo leuk dat je een echte fan wordt en een seizoenskaart aanschaft, je weet het maar nooit. Op de website van FC Utrecht kun je meer informatie vinden over het aanschaffen van een los kaartje. Wij van rijschool WTF Utrecht raden aan om dit met vrienden te gaan doen, het is een hele ervaring hoor!

Botanische tuinen bezoeken

Als je wat meer van de natuur bent, dan kun je ook overwegen om de botanische tuinen te bezoeken. Een mooie tuin in Utrecht met diverse planten en bloemen. Het is allemaal erg netjes onderhouden en bij alle planten staat de naam en wat uitleg. Je kunt hier helemaal tot rust komen, maar het moet natuurlijk wel bij je passen. Iets totaal anders dan het bezoeken van de arcade hal of een voetbal wedstrijd.