Kosten Rijlessen bij Rijschool WTF

Rijles pakketten zijn niet meer zo populair als “vroeger”. Dit komt mede door de enorme concurrentie in de rijscholenbranche. Elke rijschool probeert zo goedkoop mogelijk te lijken om zo veel mogelijk leerlingen binnen te halen. En daarvoor is het oppassen geblazen. Een lage pakketprijs is leuk, maar je moet natuurlijk wel genoeg rijlessen krijgen om je optimaal te kunnen voorbereiden op het praktijkexamen.

Ook zit er een groot nadeel aan een rijles pakket omdat je van tevoren nooit helemaal precies weet hoeveel rijlessen je nodig gaat hebben. Regelmatig komt het voor dat leerlingen toch net 2 of 3 rijlessen minder nodig hadden dan eerder gedacht. En dat is toch zonde van die paar lessen.

Nu heb je dus eigenlijk nog verlies gemaakt ook want, die paar tientjes die je korting kreeg bij "dat super goedkope pakket", gaan nu in rook op omdat je die 3 lessen al vooraf hebt afgerekend maar nooit hebt gereden. Als je gewoon maar losse lessen had genomen dan had je niet voor die extra lessen in het pakket hoeven betalen. Kortom een gecompliceerd en oneerlijk verhaal...

Daarom doet Rijschool WTF dit anders… Wij houden van eerlijkheid en duidelijkheid (wie niet?), bij ons zijn er geen pakketten! Ja, je leest het goed. (Pak even een stoel als het nodig is) Nee, wij hebben een vaste prijs voor de rijlessen, het praktijkexamen, de tussentijdse toets en de super snelle spoedcursus (WTF).

Zo weet je van tevoren precies wat je kwijt bent en betaal je nooit te veel... Lekker simpel, transparant en helemaal aanpasbaar!

*prijzen wijzigen op 1 januari conform de jaarlijkse inflatie

* Uitzonderingen op de Losse Rijles Prijzen

Woon je buiten ons rijles gebied maar wil je toch bij Rijschool WTF lessen? Geen probleem! Of wil je telkens op een andere locatie worden opgehaald? Misschien wil je wel in een andere stad examen doen. Voor al deze leerlingen is de lesprijs net ietsje anders. Omdat de prijs per geval zo enorm verschilt heeft het weinig zin hier voorbeelden te noemen. Hiervoor zou je echt contact met ons moeten opnemen dan kunnen we gelijk een proefles inplannen zodat we jouw situatie specifiek onder de loep kunnen nemen.

Bel DIRECT voor een gratis Proefles!

Kom gratis kijken hoe wij lesgeven en laat ons je overtuigen dat het geld goed geïnvesteerd is. We steken kwalitatief ver uit boven de rest, vakkundigheid, flexibiliteit en professionaliteit spatten ervan af!

Neem een TTT (Tussentijdse Toets)

Wil je nog meer zekerheid van slagen dan kan je ervoor kiezen om, buiten het CBR Praktijkexamen, ook een Tussentijdse Toets te nemen. Wij raden het iedereen aan om een zogenaamde TTT te nemen, tenzij je al eerder examen hebt gedaan. Een tussentijdse toets verloopt exact als een officieel CBR Praktijkexamen, een soort "proef-examen" dus. De toets wordt afgenomen door een echte CBR-examinator bij het CBR examen centrum in Overvecht.

Alles wat je voor de tweede keer doet gaat beter. Simpelweg omdat je het al een keer eerder hebt gedaan, je weet na een TTT bijvoorbeeld precies waar je moeite mee hebt. Dat is superhandig omdat we dan daarop kunnen 'focussen' in de laatste paar lessen voor het rijexamen. Ook weet je waar je minder moeite mee hebt en dat ontneemt stress, en dat is precies wat je moet hebben bij je examen, zo min mogelijk stress.

Nog een groot voordeel aan het proefexamen is dat als je tijdens de ttt de bijzondere manoeuvres correct en op examen niveau verricht dan kun je hiervoor een vrijstelling ontvangen voor het officiële examen. Dit betekent dus dat je op het echte examen geen bijzondere manoeuvres meer hoeft te doen!

De TTT neemt nogmaals zoveel spanning weg voor het echt examen, helemaal als je de vrijstelling in de pocket hebt. Je weet precies wat je wel en niet moet doen en wat je kunt verwachten. Je hebt de examenroutes helemaal gereden met een echte examinator! Wat wil je nog meer?

SNEL je Rijbewijs?

Je kunt bij ons binnen 10 dagen afrijden, in de praktijk is het vaak ietsje langer. Omdat er vaak nog een theoriecertificaat gehaald moet worden of omdat er een examen moet worden ingepland.

Bij Rijschool WTF kost een spoedcursus
€2999,-. Klik hieronder voor meer informatie

Waarom Niet Alleen naar de prijs Kijken?

Het is verstandig eerst onderzoek te doen naar welke rijschool het beste bij je past. Vaak is het eerste waarnaar gekeken wordt, de prijs. Maar laat het niet het enigste zijn waarnaar gekeken word! Er zijn meerdere factoren die bepalen hoe goedkoop een rijopleiding uiteindelijk is, neem ze allemaal mee in je beslissing! Lees hieronder verder waarom je altijd naar de rijles prijs-kwaliteit verhouding moet kijken.

Er zijn enorm veel rijscholen in Nederland en er komen er steeds meer bij, de concurrentie is daardoor alleen maar gestegen. Om er als rijschool uit te springen worden er vaak listen verzonnen die best misleidend kunnen zijn. Wij proberen zelf zo transparant mogelijk te zijn, gewoon omdat we dat niet meer dan normaal vinden.

We raden je sterk aan om voordat je begint met het vergelijken van verschillende rijscholen, ook de punten hieronder mee te nemen in je uiteindelijke beslissing.

Kwaliteit van de Rijlessen

Hoe hoger de kwaliteit van de rijles, hoe minder lessen je nodig hebt. Ok, dat is heel kort door de bocht maar daar komt het wel op neer. Als je relatief weinig leert tijdens een rijles zal je meer lessen nodig hebben dan als je les een hoge kwaliteit heeft. Even een kort rekensommetje...


Stel, je neemt 25 lessen bij een rijschool met hoge kwaliteit lessen waar je 40 euro per les betaald. Dat is 25 lessen keer 40 euro = 1000 euro

Maar bij een rijschool met mindere kwaliteit lessen heb je 5-10 meer lessen nodig, dan neem je bijvoorbeeld 35 lessen met een lesprijs van 35 euro. Dan kom je uit op 35 lessen keer 35 euro = 1225 euro

Dit scheelt je dus bijna de prijs voor een herexamen!

Neem daarom voordat je beslist eerst een proefles bij de desbetreffende rijschool. En doe dit bij een aantal rijscholen, zodat je veel beter kunt vergelijken.

Een Proefles is helemaal GRATIS

Ook zit je nergens aan vast, je hoeft dus bijvoorbeeld niet bij ons te lessen om de proefles gratis te laten zijn. Vaak bieden andere rijscholen ook gratis proeflessen aan maar dan moet je er toch voor betalen als je beslist niet bij de rijschool te komen lessen. Wij doen niet aan dit soort spelletjes, Gratis is Gratis en geen gedonder. Wacht daarom niet langer en bel vandaag nog!

Mocht je nou een rijschool treffen waar je wel moet betalen voor een proefles dan moet je even goed nadenken of dat het wel waard is. Je kunt altijd doorzoeken naar een rijschool waar dit wel gratis is.

Sfeer in de Auto en met de Instructeur

Een beetje hetzelfde als hierboven, als de sfeer niet goed is dan zal je veel minder snel iets leren waardoor je veel meer lessen nodig hebt. Dan kunnen we weer een rekensommetje maken als hierboven.

Maar niet alleen de financiën moeten een rol spelen. Je haalt (als het goed is) maar een keer je rijbewijs in je leven en dat is een unieke tijd! Dus waarom rijles nemen bij iemand waar je het niet naar je zin hebt. Het is gelukkig niet zoals school, jij mag zelf je leraar uitkiezen!

Toch wel Goedkoop!

Als je puur kijkt naar de les prijs dan zijn wij niet het allergoedkoopste wat er te vinden is. Maar als je ietsjes verder kijkt dan puur de lesprijs dan zijn wij zeker wel de goedkoopste rijschool in Utrecht. Bij ons duren alle rijlessen 60 minuten, je hebt altijd recht op een Gratis Proefles en de kwaliteit van onze rijlessen licht ver boven het gemiddelde in Utrecht. Ook hoef je niemand naar huis te brengen en niemand op te halen, we besteden de volle 60 minuten alleen aan jou. Je hebt dus voor weinig geld, super goede rijlessen (waardoor je snel leert en minder rijlessen nodig hebt) en je hebt je rijbewijs enorm FAST! 

Wanneer kan je Beginnen?

Bij sommige rijscholen moet je meer dat een maand wachten voordat je überhaupt kunt beginnen met je rijopleiding. Dat is erg vervelend, want je wilt natuurlijk zo snel mogelijk beginnen zodat je ook zo snel mogelijk kunt afrijden! Daarom zit je bij rijschool We Teach fast goed!
Bij ons kan je zeker direct beginnen, dus waarom ben je dit nog aan het lezen? Kom op en pak die telefoon en neem contact op!