Rijles tips

​Dus je wilt rijlessen gaan volgen? Dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel willen we je een aantal rijles tips geven, zodat je zo snel mogelijk kunt gaan slagen. Want wij zijn er voor jou om zo snel mogelijk te slagen. Laten we direct van start gaan..

More...

Anticiperen

Wat misschien wel het belangrijkste is tijdens het autorijden, is het anticiperen. Dat is een duur woord wat betekent dat je moet inschatting wat er gaat gebeuren. Kijk dus vooral vooruit en maak een inschatting van de situatie. Meestal zijn er diverse mogelijkheden die zouden kunnen gebeuren, dus doorloop deze dan in je hoofd. In het begin is dit erg nadenken, maar als je dit langer doet gaat het allemaal van zelf. Het meest belangrijke is dat je vooruit blijft kijken.

Blijf goed om je heen kijken

Tijdens de rijlessen is het erg belagrijk om goed te blijven kijken. Wij leggen je de kijktechniek uiteraard uit tijdens de rijlessen. Maar veel leerlingen vergeten dit nog wel eens toe te passen. Als je vanaf het begin direct start met het op deze manier te leren, dan blijf je dit voor de rest van je leven goed doen. Tijdens het examen bij het CBR letten ze ook heel erg goed op de kijktechniek, dus wij blijven er tijdens de lessen ook op hameren!

Als je bijvoorbeeld op de snelweg aan het rijden bent dan kun je natuurlijk in een file terecht komen. Als je goed anticipeert en vooruit kijkt, dan kun je deze al ruim van te voren aan zien komen. Zo kun je gas loslaten en hoef je niet bovenop de rem te gaan staan.

Zorg voor controle over de auto

Dat klinkt misschien heel logisch, maar toch is het heel erg waar. Als je net begint met de rijlessen, dan heb je echt nog even tijd nodig om de auto onder controle te krijgen. Koppeling op laten komen, gas geven, tijdig remmen. Het zijn allemaal technieken die je in het begin nog moet leren. Schaam je daar absoluut niet voor! Wij zijn er voor je om het je allemaal te leren.

Controle krijgen over de auto heeft over het algemeen een aantal lessen nodig. Na de eerste les zul je al merken dat je beter geworden bent in de controle van de auto. Er zijn echter ook situaties waarin je het misschien even niet meer weet, bijvoorbeeld als de auto is afgeslagen voor het stoplicht of iets dergelijks. Laat het tijdens de rijlessen dan gewoon weten aan je instructeur, die kan dan een handje helpen.

Start alvast met je theorie!

Als je een goede voorbereiding wilt treffen op de rijlessen dan raden wij aan om alvast te starten met het leren voor je theorie! Nu snappen wij ook wel dat je hier misschien weinig zin in hebt als je heel de dag al op school hebt gezeten, maar het kan wel degelijk helpen met de rijlessen.

Als je al wat theorie weet, dan ben je tijdens het lessen niet steeds aan het bedenken wat bepaalde borden ook alweer betekenen. Je kunt je volledige aandacht op het rijden zelf houden. Dus een goede autorijles tip is om alvast te beginnen met leren, er zijn online overigens ook veel cursussen te vinden waarmee je op je telefoon of laptop kunt leren. Misschien maakt dat het leren een stukje leuker om te gaan leren voor je theorie 🙂