Rijopleiding in stappen

Rijopleiding in stappenDe kans is vrij klein dat je weet wat een Rijopleiding in stappen, ook wel het RIS, inhoudt. Je bent nu eenmaal niet voor niets bij dit artikel terecht gekomen. Is dit een speciaal soort opleiding?

Of is het de opleiding die iedereen moet volgen die wilt gaan autorijden? Om hier achter te komen zal je snel verder moeten lezen. Wij van rijschool We teach Fast laten je in dit artikel namelijk alles zien wat je moet weten rondom de Rijopleiding in stappen.

Wat is een Rijopleiding in stappen

Een Rijopleiding in stappen is een rijopleiding die bestaat uit een viertal verschillende stappen. Deze opzet verschil iets van de normale opleiding, al leer je natuurlijk wel op dezelfde manier autorijden. Binnen de Rijopleiding in stappen zal je in vier verschillende modules leren hoe je stap voor stap auto moet rijden.

Je zal tijdens de Rijopleiding in stappen vier speciale toets momenten krijgen. Voor de laatste wee toetsen zal je terecht kunnen bij een examinator van het CBR. De instructeur zal met je leerling kaart werken om te zien hoe ver je precies bent met de opleiding. Dit geeft je de kennis die je nodig hebt om te kunnen slagen.

Ook een Rijopleiding in stappen volgen?

Wanneer je de speciale Rijopleiding in stappen wilt volgen zal je op zoek moeten naar een specifiek soort rijschool. Het is namelijk zo dat de Rijopleiding in stappen alleen maar gegeven mag worden door getrainde instructeurs. Dit kan je zien aan de certificering van de instructeur in kwestie. Je kunt op de site van het CBR een lijst vinden met alle instructeurs in ons land die in bezit zijn van dit certificaat.

Dit maakt het makkelijker om uit te komen bij de rijschool die aansluit bij wat je zoekt. De Rijopleiding in stappen duurt in beginsel niet langer dan een normale opleiding. Het is dé keuze voor de mensen die optimaal voorbereid willen zijn op het praktijkexamen bij het CBR. De kosten verschillen per rijschool voor de Rijopleiding in stappen. Houdt er rekening mee dat deze opleiding gemiddeld gesproken duurder is dan de normale opleiding.