Spoedcursus volgen of toch losse lessen?

Mensen die hun rijbewijs willen halen hebben de keuze tussen verschillende manieren waarop zij hun rijopleiding kunnen indelen. Het is namelijk mogelijk om bij de rijschool losse lessen in te plannen, maar voor anderen is het afnemen van een spoedcursus een beter alternatief.

De naam spoedcursus geeft natuurlijk al aan op welke manier je het snelste je rijbewijs in het bezit kunt krijgen. Met deze keuze zal de autorijschool zoveel mogelijk rijlessen in een korte periode inplannen. Het doel is om binnen een zo kort mogelijke periode in staat te zijn om te slagen voor het praktijkexamen bij het CBR. De laatste hindernis die genomen moet worden om officieel te slagen voor je rijopleiding.

More...

Uitleg en voordelen van een spoedcursus

spoedcursusEen spoedcursus bij een rijschool betekent dat je in een keer een pakket rijlessen afneemt. Dit kunnen bijvoorbeeld 30, 40 of 50 lesuren zijn. Het exacte aantal dat juist is voor jou wordt in overleg met de rijinstructeur gekozen. In de meeste gevallen begin je eerst met een proefrijles om te beoordelen hoe snel je het autorijden oppakt. Vervolgens neem je dus een rijlessenpakket af en deze worden binnen een tijdsbestek van een aantal weken ingepland. Het voordeel is uiteraard dat het de snelste manier is om je rijbewijs te halen. Ook zijn de kosten van je rijopleiding meteen duidelijk, omdat ook het praktijkexamen en eventueel een tussentijdse toets in het pakket zijn opgenomen.

Waarom zou je toch losse rijlessen nemen?

De voordelen van een spoedcursus zijn uiteraard zeer aantrekkelijk. Allen dingen waar iedereen die wil leren autorijden graag gebruik van wil maken. Waarom zou je dan toch losse rijlessen nemen? Het antwoord op deze vraag is dat het vaak een goedkopere manier is om je rijbewijs te halen bij onze Rijschool in Utrecht en omstreken. Je kunt steeds bij de rijschool een aantal extra rijlessen inplannen totdat het moment is aangebroken dat je jezelf klaar acht om te slagen voor het praktijkexamen. Dit moment kan weleens eerder aanbreken dan de tientallen lessen die je bij het afnemen van een cursus meteen moet afnemen. Bovendien kan je de rijopleiding in je eigen tempo afwerken en steeds wat meer geld bij elkaar sparen.