Studeren in Utrecht

Als je op het punt staat om een universiteit of hoge school uit te gaan kiezen, dan kan het zomaar zijn dat Utrecht op je lijstje staat. De stad staat niet voor niets bekend als studentenstad! Niet de grootste stad in Nederland maar wel een stad die is groot is geworden door studenten van toen. Na de grote storm, die bijna heel Utrecht verwoestte, was het de studenten die kozen voor deze toekomst.

Naast de goede opleidingen in de stad is Utrecht super gezellig om in te wonen, zeker als student zijnde. In dit bericht willen we je wat achtergrondinformatie geven over het studeren in Utrecht. Welke scholen / opleidingen zijn er allemaal? En waar moet je als student zijn in het uitgaansleven?

More...

Universiteiten en Hoge scholen in Utrecht

studeren in UtrechtAls je wetenschappelijk onderwijs wilt gaan volgen, dan kom je op de universiteit terecht. Er is er slechts 1 en dat is de Universiteit van Utrecht. Je kunt hier een groot scala aan studies volgen, wat het dus voor veel studenten interessant maakt. Je hebt veel ruimte om je studie zelf vorm te geven. Zeker interessant dus. De universiteit is ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Door de centrale ligging in Nederland zie je dat ook veel mensen van buiten de stad hun studie volgen in Utrecht. Het is vaak redelijk te doen om dagelijks met het OV af te reizen. Alhoewel veel studenten er ook voor kiezen om op kamers te gaan. Dat is natuurlijk ook een hele ervaring, maar zorgt doorgaans wel voor veel hogere kosten. Dit niet iedereen wil maken.

Mocht je een HBO studie willen volgen, is dat ook mogelijk in Utrecht aan de diverse hoge scholen in de stad. Hier is er meer keuze. Er zijn verschillende hoge scholen met verschillende richtingen. De meest bekende is de Hogeschool Utrecht waar een volwaardig aanbod aan opleidingen gevolgd kan worden. Maar er is ook nog de Hogeschool voor de geesteswetenschappen, TIAS School for Business and Society Utrecht en diverse andere hoge scholen die zich op een bepaalde richting focussen. Als je overweegt om ergens te gaan studeren is het natuurlijk altijd aan te raden om de open dag eens te bezoeken of eens te praten met studenten die de opleiding volgen. Wij van We Teach Fast kunnen je altijd in contact brengen met iemand.

Op kamers in Utrecht

We hadden het er zojuist al eventjes over, maar in Utrecht kun je ook heel leuk om kamers wonen. Sommige studenten weten al dat ze dit graag willen gaan doen. Het is zeker een ervaring waar je de rest van je leven nog aan zult terug denken. Sommige studenten hebben de mazzel dat hun ouders de kosten betalen, maar dit is zeker niet altijd het geval. En dan zul je zelf naast je studie ook flink aan de bak moeten om te werken. Op jezelf wonen is namelijk niet goedkoop. Vaak hebben studenten die op kamers wonen ook een lening, maar deze zul je uiteraard terug moeten betalen. Met rente. Dat kan een overweging zijn, maar reken alles wel goed door!

Via de universiteit of de hoge school kun je vaak het aanbod aan kamers bekijken. Het is vaak erg populair, dus zorg dat je een idee hebt van de kosten die je wilt uitgeven en in welke buurt je wilt wonen. Je kunt dan gerichter op zoek gaan naar een kamer.