Welke Rijschool Moet je Kiezen?

Een van de lastigste dingen van de gehele rijopleiding is het kiezen van de rijschool waar je de rijopleiding gaat doen. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende autorijscholen dat het erg lastig is om de beste er tussenuit te pikken. Er komen er ook steeds meer bij en dat maakt het nog belangrijker dat je eerst een goede selectie maakt van de eigenschappen die jij vindt dat jouw ideale rijschool nodig heeft.

Dit is natuurlijk voor iedereen persoonlijk een andere keuze omdat we allemaal andere voorkeuren hebben. Daarom hebben we hieronder een paar tips neergezet voor jou om te volgen. Als je deze simpele stapjes volgt dan weet jij precies bij welke rijschool je uiteindelijk rijles gaat nemen.

More...

1. Beoordeel de Website

Het klinkt een beetje stom en is niet altijd waar, maar in 9 van de 10 gevallen klopt het wel… Ga naar de website om een idee te krijgen van de rijschool. Je hoeft niet uren alle pagina’s door te gaan spitten maar, kijk gewoon even een paar minuten. Je komt er al snel achter of je er snel weg wilt of verder wilt lezen.

Nou lees je dit op onze site, maar misschien kom je hier niet via de website. Is dat het geval, klik dan linksboven in op ons logo om naar de homepage te gaan. Doe daar dezelfde test, lees wat je aanspreekt en klik op een paar pagina’s en beoordeel of je bij ons wilt blijven of niet. Wil je blijven, mooi, schrijf onze naam dan op je rijschool vergelijk-lijstje.

Wil jij ook een Gratis Proefles?

We geven je hierboven natuurlijk als tips om kritisch te zijn op de website van de rijschool waar je mogelijk voor gaat kiezen. Doe dat zeker ook bij ons! We hebben graag leerlingen die graag bij ons willen lessen, zo leer je sneller en ga je sneller je rijbewijs halen. 

Voor onze instructeurs is het ook een stuk meer aangenaam, iemand lesgeven die geen interesse heeft is geen pretje. Wil jij er ook achter komen of wij de ultieme rijschool voor jou zijn? Neem dan contact op voor een afspraak!

2. Neem Contact op en Stel een Vraag

Je bent niet alleen maar op zoek naar de goedkoopste rijlessen want je hebt een rijschool nodig die je goed opleidt en kwaliteit heeft. Je hebt niks aan goedkope rijlessen met lage kwaliteit, daarom geven wij alleen maar rijlessen van hoge kwaliteit.

Dat is het nadeel van een rijschool beoordelen op zijn website. Misschien is het een hele goede rijschool maar zijn ze gewoon niet zo goed in websites maken. Daarom wil je gewoon even contact hebben met de rijschool. Kijken of ze wel klantvriendelijk zijn en of ze de tijd nemen je te helpen met je vraag. Gewoon een random vraag waar ze een klein beetje moeite moeten doen om het je uit te leggen.

Merk je dat het nu al moeizaam gaat of dat ze helemaal niet blij zijn om je te helpen dan is dat al geen goed begin. Hoe zouden de lessen hier gegeven worden? Als het al te veel moeite is een potentiele klant normaal te woord te staan of te helpen dan staat servicegerichtheid zeker niet in hun lijstje van belangrijke kwaliteiten. En als je dat niet erg vindt, prima dat blijft natuurlijk je eigen keuze. Maar voor de meeste mensen is dat een no – no.

Je wilt altijd, als je ergens voor betaald, waar voor je geld. En juist bij een rijschool omdat je hier alleen maar service koopt, rijles is geen fysiek product. Dus als je rijles of service gaat krijgen van een school die helemaal niet servicegericht is dan schiet natuurlijk niet op.

3. Neem Altijd een Proefles !

De 2 bovenstaande tips zijn ideaal voor je lijstje waarop je bijhoudt welke rijscholen je mogelijk gaat kiezen. Je toets iets als “rijschool utrecht” in op google en je krijgt een hele lijst rijscholen. Je gaat dan per school de site bekijken en als je na 5-10 minuten nog steeds wilt lessen bij ze dan komen ze op je lijstje.

Neem daarna contact op met de rijscholen op de lijst. Als je ze allemaal hebt gebeld (je kan ze natuurlijk ook emailen of whatsappen) dat is het lijstje waarschijnlijk iets korter. Je wilt bij ongeveer 2 rijscholen een proefles uitproberen dus maak waar nodig je lijstje iets korter.

Contacteer deze rijscholen voor een proefles, die gratis hoort te zijn overigens. Het is natuurlijk aan jou maar betalen voor een proefles gaat echt te ver. Voor iets waar je veel geld voor gaat betalen moet je toch wel eerst, gratis, kunnen uitproberen? Wij vinden het een gebaar van vertrouwen en gewoon onaardig om daar geld voor te vragen. Daarom is bij Rijschool WTF de eerste rijles wel helemaal gratis!

Na een proefles weet je niet alleen of je wel rijlessen wilt nemen bij de betreffende rijschool maar ook kom je te weten wat de rijopleiding gaat kosten en hoeveel rijlessen je nodig hebt. Bij ons heb je geen wachtlijst, maar sommige rijscholen hebben een wachtlijst dus nu weet je ook wanneer je ongeveer kan beginnen.

4. Vergelijk geen Appels met Peren

Rijscholen stunten vaak met hun prijzen, de eerste 8 rijlessen voor zoveel en als je zakt dan rijlessen voor zoveel, eerst niet ervoor betalen maar als je een andere keuze maakt moet je 45% ervan toch betalen. Ja erg ingewikkeld dus. Het is daarom erg belangrijk dat je alle rijscholen eerst gelijkwaardig maakt.

Elke rijschool hanteert een andere rijlesprijzen maar ook andere rijles lengtes. Dus bij rijschool A kost een rijles € 38,- en duurt een rijles 40 minuten. Rijschool B vraagt € 48,- per les maar een les duurt 55 minuten. Bij rijschool WTF kost een rijles € 45,- en een rijles duurt 60 minuten… Welke is nou het goedkoopste? Dit is precies wat we bedoelen met geen appels met peren vergelijken.

Laten we alles even omrekenen naar een 60 minuten voor het gemak. Een lesuur is toch gewoon 60 minuten, kom op nou. Dus voor rijschool A betekent dat (38 x 60)/40 minuten, je komt uit op € 57. Voor rijschool B betekent dit (48 x 60)/55 minuten en hier komt je uit op € 52,36. De conclusie is duidelijk denk ik. Mensen zijn snel geneigd om voor de goedkoopste rijlessen te kiezen, maar schijn bedriegt, soms.

Waar Op Letten bij het Kiezen van een Rijschool?

De dingen die hierboven beschreven staat over de rijlesprijs. Maar dat zijn klassiekers! Er worden constant nieuwe dingen verzonnen om onterecht beter te lijken dan dat ze zijn. Laat je niet misleiden en volg daarom altijd de boven genoemde stappen.

Voelt het niet helemaal jofel, waarom risico nemen? Een rijopleiding is niet niks en best intensief, waarom niet kiezen voor de beste?